onsdag 22 augusti 2012

SLÄKTTRÄFF

Hejsan och svejsan .....

I Lördags bar det iväg till Billinge vid middagstid tillsammans med mina föräldrar och min bror Anders och hans familj.

Vi skulle träffa kusiner, kusinbarn,  farbrödrar och fastrar. Det var tre år sedan vi alla träffades eftersom det som tidigare band oss samman, våra mor/farföräldrar inte längre fanns hos oss.

Men nu hade Lena och Åsa gjort slag i saken och bjudit hem alla till Åsa i Billinge, Hörnetorp där Åsa bor tillsammans med sin sambo. Och detta hade de gjort med bravur. Vilket jobb och vilken planering.... TACK för en lyckad kväll. Inte dåligt att kunna roa alla åldrar en hel dag och kväll.

Vi anlände till Hörnetorp efter att ha vänt om igen då vi först hamnat på macken i Röstånga. Där vände vi om och körde tillbaka mot Billinge. Denna gången försökte vi att inte blinka och tänkt det lyckades vi hittade vägen in till Hörnetorp !

Lite längre in på en liten grusväg fick vi syn på "Familjen Taikons" lägerplats. Vi var framme :)En fin rödmålad gård med stall, gäststuga ,  och hästhagar och paddock (stavas det så). I ena hästhagen höll vi då läger och de som ville sova över hade tagit med sig sina husvagnar som stod mysigt uppradade i en ring. Mitt i ringen stod grillmästarna och grillade en hel gris (6,5 timmar tog det dem).  Den åt vi senare på kvällen tillsammans med potatisgratäng, sallad bröd och vad man ville dricka till maten. Somliga fick ju dricka Zingo ..... eller hur Malin S ?
Här fick Åsa rycka in och klippa en gång till som ledde till sista husvagnen som anlände, så att Camilla och Cecilia som skulle sova i denna kunde hitta vägen hem :) Vid slutet av varje gång fanns en liten fackla som tändes när mörkret kom. Mysigt !
 
Först gick vi en tipsrunda.....
 
Sen hade vi tre lag som tävlade mot varandra i:
Stövelkastning
Kast med Lasso
Hästsko kastning
Yxkastning
Luftpistol
 
och alla var med och tävlade från sex år och upp till 70 ....
 
Mellan varven åt vi pizzabullar och drack dricka för varmt var det så det gick åt mycket vätska .
Och det fanns det gott om i kylen i partytältet.
 
 
Senare på kvällen var det kaffedags med glass och kex !
Och sen grillning av Marschmallows av för de barn och även vuxna som ville testa detta över grillen.
Mumsigt, smakade som varm gräddbulle.
 
Och sen var det dans !!!! Och sång !!! Alla bjöd på sig och kul hade vi. Man har ju inte roligare än man gör sig eller hur Göran och Östen ?
Dess emellan fick alla barn som ville åka på släpet bakom fyrhjulingen och stackaren som körde fick nog köra tills bensinen tog slut innan barnen gav upp :)
 
Senare på kvällen vid midnatt fick barnen för sig att bada i bubbelpoolen och ännu senare efter att vi kört hem så badade även de äldre pojkarna fram till morgontimmarna hörde jag en liten fågel viska .... :)
 

3 kommentarer:

Cattis sa...

Låter som en underbar tillställning!! Skoj när någon tar tag i såna saker...

Kjamis Cattis

Hörnetorp sa...

Hej Kusin !
Härlig sammanfattning på en hellyckad eftermiddag/kväll/natt.
Kramar från kusin gräsklippare.

Åfeldt Design sa...

Hej Kusin gräsklippare ! Du var en riktigt tuffing på den maskingen :) Blev impad av hur du for fram . . .